Harun İstenci
Harun İSTENCİ
Kurucu ve Yönetici
 1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi ve memleketi Kastamonu. Çocukluğundan bu yana bilgisayar sistemleri üzerinde çalışıyor ve internet üzerinde içerik üretiyor...

Kişisel Web Sitesi: harunistenci.com

Öne Çıkan Şehirler

İstanbul
Sivas
Safranbolu
Kastamonu
Eskişehir
Edirne
Denizli
A320 Ailesi Aero Spacelines Afyonkarahisar Airbus Akıllı TV'ler Aliya İzzetbegoviç Almanya Amasya Android Android TV Ankara Antik Kent Antivirüs Antonov Araç Arkadaşlar Arkeoloji Avrupa AWACS Aydın Aydın Çufaoğlu Ayvalık Azdavay Baden-Württemberg BAE Systems Balıkesir Basın Açıklaması Bedesten Bergama Beşiktaş Beyoğlu Bilecik BioShock Blog Blogger Boeing Bolu Bombardier Bosna Hersek Breguet Bursa Cami Cide Concorde CSS Eğitimleri Çamlıca Tepesi Çarşı Çeşme Çevre Defender Denizli Doğa Douglas Aircraft Company EADS Edirne Efes Eğitim Eğlence Elektronik Aletler Eminönü Erasmus Erzincan Eskişehir Fatih Fokker Fransa Galeri Gar Gebze Göl Göynük Grand Theft Auto Guppy Gürün Haber Hamam Han Harun İstenci Havacılık Hayvanlar Heidelberg Heykel Ilgaz Ilyushin İğdir İnsanlar İnternet İsmail Ulukaya İstanbul İstenci Developer İstenci Education İstenci Security İstenci SEO İstenci Studios İşletim Sistemleri İzmir İzmit Jumbo Jet Kadıköy Kale Kanyon Karaağaç Karabük Karşılaştırma Kartepe Kastamonu Kastamonu Türbe Kemaliye Keşfet Kilise Kocaeli Konak Konya Köprü Köyler Kule Külliye Küre Linus Torvalds Linux Lockheed Lockheed Martin Logitech Ludwigshafen Maltepe Mannheim Marmaris McDonnell Douglas Medrese Merak Edilenler Microsoft Moda Motivasyon Muğla Muhammet Ali Sağlar Müze Nedir Ortaköy Osmangazi Oyun Oyunlar Paris PC PHP Saat Kulesi Safranbolu Sakarya Salgın Sapanca SEO Siber Güvenlik Sivas Sivrihisar Siyaset Sorun Çözümü Strasbourg Stratolaunch Suhoy Sukhoi Süpersonik Şelale Şile Tarih Tarihe Yön Verenler Taşköprü Teknoloji Trakya Tupolev Türbe TV TV Kutuları Ubuntu Uçaklar United Aircraft Coorparation Üsküdar Veba Vickers Vickers-Armstrongs Limited Video Web Tasarım Wilfrid Voynich Windows Windows 11 Windows10 Windows7 WooCommerce WordPress Yardım ve Destek Yazılım Yelken Yerler Yollar Yurt dışı

Akıllı Televizyonlar, Android TV ve TV Kutuları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir televizyon akıllı olunca ne oluyor? Bir televizyon işletim sistemi olarak Android kullanırsa ne kadar özgürleşiyor? Akılsız televizyonu akıllı yaparsak iş nerelere varıyor? Bu yazımızda Android TV ve akıllı televizyonlar hakkında konuşacağız. Android TV hakkında merak edilen konulara değineceğiz, akıllı TV'lerin yanı sıra akılsız TV'leri akıllı yapmak için satılan TV Box'lar hakkında da konuşacağız, kısacası bu yazımızda akıllı televizyonların dünyasına giriş yapıyoruz...

Akıllı Televizyonlar Hakkında

Akıllı Televizyonlar Hakkında | Samsung, Smart TV ailesi olarak akıllı televizyonların öncüsüdür.
Samsung, Smart TV ailesi olarak akıllı televizyonların öncüsüdür.

Akıllı televizyonlar veya diğer adıyla Smart TV'ler uydu üzerinden televizyon izleme mantığını daha farklı bir boyuta taşımış, hatta değiştirmiş, internet üzerinden televizyon izleme, internet üzerinden video izleme ve daha da ileri gidersek, sadece TV kullanarak web sitelerinde gezinme ve oyun oynamak gibi aktivitelere imkan sağlar hale gelmiştir. Son yıllarda hayatımıza hızlı bir şekilde giriş yapan akıllı televizyonlar hakkında dikkate alınması gereken bir çok püf nokta ve bilinmesi gereken bir kaç önemli özellik var. Akıllı televizyon alırken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta ise işletim sistemi ve işletim sisteminin Android işletim sistemi olup olmaması. Bazı televizyon markaları, örnek verecek olursak Samsung gibi önde gelen televizyon üreticileri akıllı televizyonlarında Android yerine cihazlarına özgü kişiselleştirilmiş Tizen OS işletim sistemini kullanıyor. Aynı şekilde bir başka televizyon üreticisi olan LG ise kendi akıllı televizyonlarında webOS işletim sistemini kullanıma sunuyor. Android ile Tizen OS veya webOS işletim sistemini kullanan akıllı TV'lerin arasında tasarımsal ve uygulama mağazası anlamında çok belirgin farklar olsa da çalışma mantığı ve işlevselliği hemen hemen aynı. Kumandalar ise henüz hayatımızdan çıkmış değil, ama algılama mantığı kızılötesi teknolojisinden kopup, Bluetooth teknolojisini kullanmaya başlamıştır. Kumanda üzerindeki düğme sayısı ise azaltılmış olup, işlevselliği arttırılmıştır.

Android TV İşletim Sistemi

Android TV Arayüzünün Genel Görünümü - Android 9 Sürümü, Şubat 2021
Android TV Arayüzünün Genel Görünümü - Android 9 Sürümü, Şubat 2021 
Android TV Google tarafından geliştirilen akıllı TV platformudur. Android 5.0 sürümü veya daha sonraki işletim sistemi sürümlerine dayalı, bir 10 metrelik kullanıcı arabirimi (10 fit UI) yoluyla bir interaktif televizyon deneyimi yaratıyor. Başlangıçta 25 Haziran 2014 tarihinde Google I/O 2014'te Google TV'nin halefi olarak ilan edildi.

Neden Android TV Tercih Etmeliyim?

Neden Android TV Tercih Etmeliyim? Android telefonu uzaktan kumanda yapıp Android TV'yi kontrol etmek.
Android TV'yi tercih etmenizin başlıca sebebi Android dünyasına giriş yapıyorsunuz. Android işletim sistemi bizlere bir çok özellik sunuyor. Biliyorsunuz Android, hem akıllı telefonlarda, hem de farklı cihazlarda kullanılabiliyor ve kullanıldığı yerde kullanılan cihazlarla bağlantı özgürlüğü, yenilikler gibi bir çok özellik sunuyor. 

Android TV için Google Play Mağazası

Android TV için Google Play Store Mağazası
Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlarımızın olmazsa olmazı haline gelen Google Play Store uygulama mağazası Android TV içerisinde de mevcut. Akıllı telefonlardaki Play Store mağazasındaki uygulama yelpazesi çok geniş ama Android TV'de bulunan uygulama yelpazesi ne yazık ki akıllı telefonlardaki gibi geniş değil. Lakin her geçen gün büyümekte olan Android TV'nin Play Store uygulama mağazasına girdiğinizde karşınıza bir akıllı televizyonda kullanabileceğiniz neredeyse tüm uygulamalar çıkıyor. Netflix, YouTube, Spotify ve Facebook Watch gibi güncel servislerden tutunda bir çok TV kanalları ve medya kategorisindeki olmazsa olmaz uygulamalara da erişim var ve hemen hemen tüm Android TV işletim sistemi yüklü akıllı televizyonlara da sorunsuz bir şekilde yüklenebilir. Yukarıda dediğimiz gibi: Android TV işletim sistemi kullanmayıp, farklı veya kendi işletim sistemini kullanan akıllı televizyonlar her ne kadar işlevsel olsalar da akıllıyım diye etrafta geziniyor, ancak şöyle eksiklikler var ki, sadece belli başlı uygulamaları destekliyor ve Android TV işletim sistemi yüklü olmadığı için geniş bir özgürlük sunmuyor.

TV akıllandıran cihazlar: TV Kutuları (TV Box'lar)

TV akıllandıran cihazlar: TV Kutuları (TV Box'lar) | Mi Box S 4K Android TV Box
Mi Box S 4K Android TV Box
Akılsız TV'yi akıllı TV haline getirmek için alternatif çözüm olarak satışa sunulan bu TV kutuları son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Hali hazırda eski HDMI girişi olan TV'nizi veya monitörünüzü akıllı TV yapmak için satılan bu kutulardan piyasada bir çok marka çatısı altında satılmakta. Tabi ki TV kutusu (TV Box) almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlardan en belirgini günümüzde en iyi akıllı TV deneyimi sunan Google tarafından geliştirilen Android TV işletim sisteminin yüklü olması.

TV Kutunuz Netflix Destekliyor mu?

TV Kutunuz Netflix Destekliyor mu?
Netflix kullanıcısıysanız ve TV Box'u Netflix üzerinden dizi veya film izlemek için aldıysanız TV kutunuzun Netflix tarafından desteklemesi önemli bir noktadır. Netflix desteği yok ise Netflix üzerinden dizi veya film izlerken 480p görüntü kalitesinin üstünde izleme olanağı sunmayacaktır. Yani diğer bir deyişle Netflix'de HD ve Ultra HD kalitede dizi veya film izleyemezsiniz. Bunlara dikkat etmelisiniz.

TV Box'unuzun Netflix desteklediğini anlayabilmenizin bir çok farklı yöntemi vardır bunlardan ilki cihaz kumandanızın üzerinde veya cihazınızın kutusunda Netflix logosu veya ismi var mı? Ya da cihazının arayüzünde Ayarlar kısmında Cihaz Hakkında kısmında Netflix ESN başlığı altında Electronic Serial Number (ESN) var mı? Yani cihazınız Netflix tarafından destekleniyor mu?
TV Kutunuz Netflix Destekliyor mu? Netflix Electronic Serial Number (ESN) Cihazınızın Ayarlar menüsünde bulunan Hakkında kısmında yer alır.
Netflix Electronic Serial Number (ESN) Cihazınızın Ayarlar menüsünde bulunan Hakkında kısmında yer alır.

En İyi TV Kutusu (TV Box) Hangisi?

XIAOMI Mi Box S 4K Android TV Box Media Player
XIAOMI Mi Box S 4K Android TV Box Media Player
TV Box yapan bir çok marka olmasına rağmen 2020 ve 2021 yılında en popüler, kaliteli ve uygun fiyatlı TV Kutusu, Çinli bir elektronik şirketi olan XIAOMI firması tarafından geliştirilip 2018 yılında piyasaya sunulan ve bir üst modeli de 2020 yılının son çeyreğinde çıkan Mi Box S 4K Android TV Box Media Player olmuştur. Android 8.1 işletim sistemi yüklü gelip Android 9'a yükseltmeyi destekleyen, Cortex-A53 Dört Çekirdek 64 Bit işlemciden gücünü alan, Mali-450 grafik işlemcisi sayesinde 4K'ya kadar görüntü kalitesi sağlayan, 2 GB DDR 3 RAM ve 8 GB eMMC depolaması bulunan bu cihazın Netflix desteği de mevcuttur. Bununla birlikte Google Chromecast desteği de mevcuttur. Kendimde bu cihazı kullanmaktayım ve çok memnunum. Cihaz hakkında veya yazımız hakkında merak ettiklerinizi aşağıdaki yorum alanından bana sorabilirsiniz. Sizlere en kısa sürede yanıt vereceğim.
Google Chromecast Nedir?
Mi Box - Android TV için Google Chromecast ve Chromecast nedir?
Normalde ayrıca satılan bu ürün HDMI üzerinden bağlanarak televizyonunuzu eğlence ve medya merkezine dönüştürüyor. Diğer önemli özelliği ise bilgisayarınızın ekranını Chrome tarayıcısı üzerinden Chromecast bağlı ekranınıza yansıtmaya yarıyor. Mi Box S 4K üzerinde gömülü olarak gelen bu özelliği kullanabilmek için Mi Box S 4K ile bilgisayarınızın aynı ağ üzerinde olması gerekiyor. Chrome Web Tarayıcısı veya Chrome OS işletim sisteminizin tarayıcısının sağ üst köşesinde bulunan dik üç noktaya tıklayarak açılan Seçenekler kısmında bulunan Yayınla düğmesi ile bilgisayarınızın ekranını kablosuz bir şekilde Mi Box'un bağlı olduğu ekrana yansıtabilirsiniz.
[update title="Bilginiz Olsun" icon="info-circle"] Görüntü kalitesi bilgisayarınızın, internet dağıtıcınızın veya modeminizin kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. [/update]
Mi BOX S'i Android 9'a Yükseltme Sonrası Bilmeniz Gereken Önemli Notlar
Mi BOX S hali hazırda kutusundan Android 8.1 yüklü olarak çıkıyor. Cihazı açıp kurulumunu tamamladığınızda Android 9 sürümüne yükseltilebilir olduğunu belirten bir güncelleştirme penceresi karşımıza çıkıyor. Yükseltmeyi yaptıktan sonra uygulamalarda veya Mi BOX'un arayüz akışında sorun yaşarsanız cihazınızı Ayarlar kısmından sıfırlayın. Endişelenmeyin Android 9 işletim sisteminiz Android 8.1'e geri dönmeyecek. Sıfırlama işleminin ardından Google hesabınız ile giriş yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.
Xiaomi, 8K Destekli Mi Box 4S Pro'yu Duyurdu (2021)
Xiaomi Mi Box 4S Pro - Beyaz, White
Xiaomi, standart bir TV'yi bile son teknoloji bir akıllı TV'ye dönüştüren Mi Box serisinin son üyesi olan Mi Box 4S Pro'yu 2020 yılının son çeyreğinde tanıttı. Mi Box 4S Pro, özellikle 8K video oynatma desteği ile alanında en iyi TV Kutusu diyebiliriz.

HDMI 2.1 desteği ile karşımıza çıkan Mi Box 4S Pro'da 16 GB dahili depolama alanı, 2 GB RAM, Bluetooth bağlantısı ile ses kontrol gibi özellikler yer alıyor. Bir önceki modelinde depolama 8 GB idi ve görüntü desteği 4K'ya kadar destekliyordu.

Bu içerik Harun İstenci tarafından aşağıda belirtilmiş olan kategoriler altında oluşturulmuş ve yayınlanmıştır. İçeriğin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur. | İstenci Systems
Yazar Bilgisi: Harun İstenci Hakkında
Harun İstenci Hakkında
1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi ve memleketi Kastamonu. Çocukluğundan bu yana bilgisayar sistemleri üzerinde çalışıyor ve internet üzerinde içerik üretiyor...
Harun İstenci Resmi Web Sitesi Hakkında Daha Fazla >

Bir televizyon akıllı olunca ne oluyor? Bir televizyon Android OS kullanırsa ne kadar özgürleşiyor? Akılsız televizyonu TV Kutuları ile akıllı yapsak?

Yorum Gönder

Yorum alanı herkese açıktır. Olağan dışı bir yorum algılandığında topluluk politikalarımız gereğince 24 saat içinde kaldırılacaktır.

[disqus][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.