Harun İstenci
Harun İSTENCİ
Kurucu ve Yönetici
 1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi ve memleketi Kastamonu. Çocukluğundan bu yana bilgisayar sistemleri üzerinde çalışıyor ve internet üzerinde içerik üretiyor...

Kişisel Web Sitesi: harunistenci.com

Öne Çıkan Şehirler

İstanbul
Sivas
Safranbolu
Kastamonu
Eskişehir
Edirne
Denizli
A320 Ailesi Aero Spacelines Afyonkarahisar Airbus Akıllı TV'ler Aliya İzzetbegoviç Almanya Amasya Android Android TV Ankara Antik Kent Antivirüs Antonov Araç Arkadaşlar Arkeoloji Avrupa AWACS Aydın Aydın Çufaoğlu Ayvalık Azdavay Baden-Württemberg BAE Systems Balıkesir Basın Açıklaması Bedesten Bergama Beşiktaş Beyoğlu Bilecik BioShock Blog Blogger Boeing Bolu Bombardier Bosna Hersek Breguet Bursa Cami Cide Concorde CSS Eğitimleri Çamlıca Tepesi Çarşı Çeşme Çevre Defender Denizli Doğa Douglas Aircraft Company EADS Edirne Efes Eğitim Eğlence Elektronik Aletler Eminönü Erasmus Erzincan Eskişehir Fatih Fokker Fransa Galeri Gar Gebze Göl Göynük Grand Theft Auto Guppy Gürün Haber Hamam Han Harun İstenci Havacılık Hayvanlar Heidelberg Heykel Ilgaz Ilyushin İğdir İnsanlar İnternet İsmail Ulukaya İstanbul İstenci Developer İstenci Education İstenci Security İstenci SEO İstenci Studios İşletim Sistemleri İzmir İzmit Jumbo Jet Kadıköy Kale Kanyon Karaağaç Karabük Karşılaştırma Kartepe Kastamonu Kastamonu Türbe Kemaliye Keşfet Kilise Kocaeli Konak Konya Köprü Köyler Kule Külliye Küre Linus Torvalds Linux Lockheed Lockheed Martin Logitech Ludwigshafen Maltepe Mannheim Marmaris McDonnell Douglas Medrese Merak Edilenler Microsoft Moda Motivasyon Muğla Muhammet Ali Sağlar Müze Nedir Ortaköy Osmangazi Oyun Oyunlar Paris PC PHP Saat Kulesi Safranbolu Sakarya Salgın Sapanca SEO Siber Güvenlik Sivas Sivrihisar Siyaset Sorun Çözümü Strasbourg Stratolaunch Suhoy Sukhoi Süpersonik Şelale Şile Tarih Tarihe Yön Verenler Taşköprü Teknoloji Trakya Tupolev Türbe TV TV Kutuları Ubuntu Uçaklar United Aircraft Coorparation Üsküdar Veba Vickers Vickers-Armstrongs Limited Video Web Tasarım Wilfrid Voynich Windows Windows 11 Windows10 Windows7 WooCommerce WordPress Yardım ve Destek Yazılım Yelken Yerler Yollar Yurt dışı

Windows Update Teslim İyileştirme Nedir ve Güvenli midir?

Microsoft'un Windows 10 çıktıktan 3 yıl sonra, 2017 senesinde duyurduğu bir özellik olan Teslim İyileştirme; Windows, Microsoft Store ve diğer Microsoft ürünlerinin güncelleştirmelerini hızlı ve güvenilir bir şekilde indirmeye yarayan bir özelliktir. Microsoft Update sunucuları yerine İnternet üzerindeki diğer Windows yüklü güncel bilgisayarlardan veya yerel ağdaki kendi diğer güncel bilgisayarlarınızdan hızlıca en yeni güncelleştirmelerin yüklenmesini sağlayan özelliktir. Diğer adı Delivery Optimization olarakta geçer.

Windows 11'de de mevcut olan bu özellik sayesinde sunucu yoğunluğu veya geç yükleme sorunları yaşamadan, aynı yerel ağda bulunan güncel Windows yüklü cihazlardan güncelleştirmelerin bir kopyasını kendi cihazınıza Windows Update aracılığıyla indirebilirsiniz.

Teslim İyileştirme Ayarları Nasıl Yapılır?

Windows Update Gelişmiş Seçenekler

Windows Update üzerinde bulunan Gelişmiş Seçenekler kısmındaki Ek seçenekler alt başlığı altından Teslim İyileştirme bölümüne erişebilirsiniz.

Windows Update Teslim İyileştirme, Diğer bilgisayarlardan indirmelere izin ver

Seçeneklerde bulunan sadece Yerel ağımdaki bilgisayarlar yerine, İnternette ve yerel ağımda bulunan cihazlar seçeneğini seçtiğinizde yerel ağınız dışında, uzakta bulunan tanımadığınız en son güncelleştirmelere sahip Windows yüklü bilgisayarlardan da en son güncelleştirmelerin birer kopyasını edinebilirsiniz. Aynı şekilde siz de bilgisayarınızdaki en güncel güncelleştirmeleri sınırsız ağda iken dünya üzerindeki diğer Windows cihazlarla paylaşabilirsiniz.

[info title="Kısaca Aklınızda Bulunsun" icon="info-circle"] Bilgisayarınız daha önce indirilen Windows güncelleştirmelerinin ve uygulamalarının parçalarını yerel ağınızdaki veya internetteki cihazlara gönderebilir. [/info]

Teslim İyileştirme Güvenli mi?

Evet, tamamıyla Microsoft kontrolünde olan bu özellik güvenlidir. Bilgisayarlarınızı bir nevi Windows güncelleştirmelerinin sağlanabildiği yerel veya uzak bir sunucu durumuna dönüştüren bu özellik sayesinde bilgisayarlar arası Windows güvenlik güncelleştirmeleri ve yeni özelliklerin ilgili dosyaları daha hızlı şekilde dağıtılabilir. Kişisel dosyalarınız bundan etkilenmez veya paylaşılmaz.

Kişisel Veriler Nasıl Güvende Kalıyor?

Teslim İyileştirme kişisel içerik indirmek veya göndermek amacıyla kullanılamaz. Teslim İyileştirme kişisel dosyalarınıza veya klasörlerinize erişmez ve bilgisayarınızdan herhangi bir dosyayı değiştirmez.

Teslim İyileştirme, Windows Update ve Microsoft Store aracılığıyla edindiğiniz güncelleştirmeleri ve uygulamaları aynı güvenlik önlemlerini kullanarak indirir. Orijinal güncelleştirmeler geldiğinden emin olmak için, Teslim İyileştirme Microsoft'tan, diğer bilgisayarlardan indirdiği güncelleştirmenin veya uygulamanın her bir bölümünde kimlik doğrulamayı kontrol etmek için bilgileri güvenli bir şekilde alır. İndirmelerin özgünlüğü yüklenmeden önce tekrar denetlenir.

Teslim İyileştirme Devre Dışı Bırakma

Windows Update Teslim İyileştirme nasıl devre dışı bırakılır?

Windows 11 yüklü bilgisayarların Ayarlar kısmında bulunan Windows Update bölümünden Teslim iyileştirme kısmına tıklayın, burada en üstte bulunan Diğer bilgisayarlardan indirmelere izin ver seçeneğini devre dışı bırakmanız yeterli.

Gelişmiş Seçenekler

Windows Update teslim iyileştirme, gelişmiş seçenekler, bant genişliği ve indirme hızı ayarları nasıl yapılır?

Teslim İyileştirme bölümünde yer alan Gelişmiş Seçenekler bölümünden varsayılan olarak, cihazınızın Windows ve uygulama güncelleştirmeleri ile diğer Microsoft ürünlerini indirmek ve karşıya yüklemek için kullandığı bant genişliği miktarını dinamik olarak en iyi hâle getirir. Ancak veri kullanımı hakkında endişeleriniz varsa indirmelere (download) ve karşıya yülklemelere (upload) belirli bir sınır koyabilirsiniz.

Teslim İyileştirme İndirme İstatistikleri ve Etkinlik İzleme

Windows Update Teslim İyileştirme İndirme İstatistikleri ve Etkinlik İzleme

Etkinlik izleme kısmında bulunan indirme istatistiklerinden, grafikler ve sayısal değerler yardımıyla, yerel ağınızdaki veya uzaktaki bilgisayarlardan indirdiğiniz güncelleştirme verilerinin boyutu hakkında veya karşıya sizin bilgisayarınızdan yüklenen güncelleştirmelerin boyutu hakkında detaylı bilgi edinebilirisiniz.


Bu içerik Harun İstenci tarafından aşağıda belirtilmiş olan kategoriler altında oluşturulmuş ve yayınlanmıştır. İçeriğin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur. | İstenci Systems
Yazar Bilgisi: Harun İstenci Hakkında
Harun İstenci Hakkında
1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi ve memleketi Kastamonu. Çocukluğundan bu yana bilgisayar sistemleri üzerinde çalışıyor ve internet üzerinde içerik üretiyor...
Harun İstenci Resmi Web Sitesi Hakkında Daha Fazla >

Windows Update hızlı güncelleştirme özelliği olan Teslim İyileştirme, Windows 10'dan bu yana hayatımızda ve tam olarak ne işe yarar ve güvenli midir?

Yorum Gönder

Yorum alanı herkese açıktır. Olağan dışı bir yorum algılandığında topluluk politikalarımız gereğince 24 saat içinde kaldırılacaktır.

[disqus][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.