Harun İstenci
Harun İSTENCİ
Kurucu ve Yönetici
 1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi ve memleketi Kastamonu. Çocukluğundan bu yana bilgisayar sistemleri üzerinde çalışıyor ve internet üzerinde içerik üretiyor...

Kişisel Web Sitesi: harunistenci.com

Öne Çıkan Şehirler

İstanbul
Sivas
Safranbolu
Kastamonu
Eskişehir
Edirne
Denizli
A320 Ailesi Aero Spacelines Afyonkarahisar Airbus Akıllı TV'ler Aliya İzzetbegoviç Almanya Amasya Android Android TV Ankara Antik Kent Antivirüs Antonov Araç Arkadaşlar Arkeoloji Avrupa AWACS Aydın Aydın Çufaoğlu Ayvalık Azdavay Baden-Württemberg BAE Systems Balıkesir Basın Açıklaması Bedesten Bergama Beşiktaş Beyoğlu Bilecik BioShock Blog Blogger Boeing Bolu Bombardier Bosna Hersek Breguet Bursa Cami Cide Concorde CSS Eğitimleri Çamlıca Tepesi Çarşı Çeşme Çevre Defender Denizli Doğa Douglas Aircraft Company EADS Edirne Efes Eğitim Eğlence Elektronik Aletler Eminönü Erasmus Erzincan Eskişehir Fatih Fokker Fransa Galeri Gar Gebze Göl Göynük Grand Theft Auto Guppy Gürün Haber Hamam Han Harun İstenci Havacılık Hayvanlar Heidelberg Heykel Ilgaz Ilyushin İğdir İnsanlar İnternet İsmail Ulukaya İstanbul İstenci Developer İstenci Education İstenci Security İstenci SEO İstenci Studios İşletim Sistemleri İzmir İzmit Jumbo Jet Kadıköy Kale Kanyon Karaağaç Karabük Karşılaştırma Kartepe Kastamonu Kastamonu Türbe Kemaliye Keşfet Kilise Kocaeli Konak Konya Köprü Köyler Kule Külliye Küre Linus Torvalds Linux Lockheed Lockheed Martin Logitech Ludwigshafen Maltepe Mannheim Marmaris McDonnell Douglas Medrese Merak Edilenler Microsoft Moda Motivasyon Muğla Muhammet Ali Sağlar Müze Nedir Ortaköy Osmangazi Oyun Oyunlar Paris PC PHP Saat Kulesi Safranbolu Sakarya Salgın Sapanca SEO Siber Güvenlik Sivas Sivrihisar Siyaset Sorun Çözümü Strasbourg Stratolaunch Suhoy Sukhoi Süpersonik Şelale Şile Tarih Tarihe Yön Verenler Taşköprü Teknoloji Trakya Tupolev Türbe TV TV Kutuları Ubuntu Uçaklar United Aircraft Coorparation Üsküdar Veba Vickers Vickers-Armstrongs Limited Video Web Tasarım Wilfrid Voynich Windows Windows 11 Windows10 Windows7 WooCommerce WordPress Yardım ve Destek Yazılım Yelken Yerler Yollar Yurt dışı

Harun İstenci İstanbul'da Pierre Loti Tepesinde.
Harun İstenci İstanbul'da Pierre Loti Tepesinde - Ocak 2017
 İstanbul ve Haliç manzarasının tadına varmak isteyen birçok kişinin tercihi İstanbul’da Pierre Loti Tepesi. İstanbul’a şöyle yukarıdan bir bakış atmak için Pierre Loti’ye gitmeye ne dersiniz?
İstanbul Pierre Loti Tepesinden Haliç Manzarası.
İstanbul Pierre Loti Tepesinden Haliç Manzarası.
 Haliç manzarasına sahip eşsiz bir lokasyonda bulunan tepe, adını sık sık buraya gelip tepedeki bir kıraathanede vakit geçiren Fransız yazar olan Julien Viaud’dan (takma adı ile Pierre Loti) alır. Zaman içerisinde Pierre Loti Tepesi olarak anılmaya başlanan tepenin adının değişmesi için teklif sunulsa da reddedilir. Tepe, sahip olduğu eşsiz manzaranın yanı sıra ayrıca aynı ismi taşıyan turistik tesisleri ile de bir çok kişinin uğrak yerlerinden birisi olmuştur.

Julien Viaud (Pierre Loti) Kimdir?

Pierre Loti
14 Ocak 1850 ve 10 Haziran 1923 - Yakın dönemin Fransız edebiyatın önemli yazarlarından biri olan Pierre Loti İstanbul'un yakın tarihinde de yer alan bir yazardır. 1850 yılında Fransa'nın Rochefort kentinde Protestan bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. 17 yaşında Fransız Deniz Kuvvetleri'ne girdi. Denizcilik eğitimini tamamladıktan sonra 1881'de yüzbaşı oldu ve ilerleyen yıllarda da terfi ederek albaylığa kadar yükseldi. Ortadoğu ve Uzakdoğu'da bulundu. Bir deniz subayı olarak romanlarında konu ettiği yabancı kültürünü pek çok yer gezerek tanıma fırsatını buldu. Bu yolculuklarında edindiği deneyimlerini ve gözlemlerini daha sonra kitaplarına yansıttı. 1879'da ilk romanı olan ve o dönemin Osmanlı Türkiye'sinden kesitler veren Aziyade 'nin yayınlanmasının ardından 1886'da İzlanda Balıkçısı'nı yayınladı. Loti, kendini edebiyat çevresine kabul ettirmiş bir yazar oldu. Birçok kez İstanbul'da bulunmuş olan Pierre Loti, İstanbul'a ilk kez 1876 yılında bir Fransız gemisiyle, görevli subay olarak geldi. Loti, Osmanlı yaşam biçiminden etkilendi ve pek çok eserinde bu etkiyi gösterdi. Aziyade adlı romanına adını veren kadınla burda tanıştı. İstanbul'da bulunduğu zamanlarda Eyüp'te yaşadı. İstanbul'a hayran olan Pierre Loti, kendisini her zaman Türk dostu olarak nitelendirdi. Loti 10 Haziran 1923’te Handaye’de öldü. Oleron adasına ecdadının mezarlarının yanına gömüldü.

Pierre Loti Tepesine Ulaşım: 

 Pierre Loti tepesi, İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunmaktadır. Dolayısıyla Eyüp’e giden otobüslere binilebilir. Ayrıca Metrobüs ile Ayvansaray durağında inilip Eyüp’e doğru yürünülebilir ya da Edirnekapı veya Topkapı’dan Gaziosmanpaşa Pazar içi minibüsleriyle ulaşım sağlanabilir. Burada 2TL karşılığında teleferikle tepeye çıkma imkanı sunulmaktadır.
Bu içerik Harun İstenci tarafından aşağıda belirtilmiş olan kategoriler altında oluşturulmuş ve yayınlanmıştır. İçeriğin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur. | İstenci Systems
Yazar Bilgisi: Harun İstenci Hakkında
Harun İstenci Hakkında
1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi ve memleketi Kastamonu. Çocukluğundan bu yana bilgisayar sistemleri üzerinde çalışıyor ve internet üzerinde içerik üretiyor...
Harun İstenci Resmi Web Sitesi Hakkında Daha Fazla >

İstanbul ve Haliç manzarasının tadına varmak isteyen birçok kişinin tercihi İstanbul’da Pierre Loti Tepesi. İstanbul’a şöyle yukarıdan bir bakış atmak için Pierre Loti’ye gitmeye ne dersiniz?

Etiket: ,

Yorum Gönder

Yorum alanı herkese açıktır. Olağan dışı bir yorum algılandığında topluluk politikalarımız gereğince 24 saat içinde kaldırılacaktır.

[disqus][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.